S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Tudástár - Darázs

Darazsak - amit tudni érdemes

A darazsak általában pár centiméter hosszúak és sárga fekete csíkos mintázattal rendelkeznek. Természetesen sok fajuk előfordul nálunk
pl. kecskedarázs, német darázs, fürkész darázs, lódarázs. Legtöbb fajtájuk társadalomban él, de akadnak magányos darazsak is.

Általában egy királynő van a kolóniában és akár több ezer dolgozó tevékenykedik a fészekben. Napközben aktívak, mivel hidegvérűek, szürkületkor behúzódnak fészkükbe ahol az éjszakát töltik. Télen a dolgozók elpusztulnak, a királynő azonban visszahúzódik és áttelel, majd tavasszal, általában április környékén megkezdi a fészeképítést és a peterakást, hogy új kolóniát hozzon létre. Még a tél előtt megtermékenyítik a hímek, illetve elraktározza azok spermáját. Elkezdi megépíteni az új fészket, kialakítja a sejteket, amelyekbe egy petét helyez, majd gondoskodik róluk. A lárvák körülbelül másfél hónapig fejlődnek és felnőtté válnak. Ezután átadja ezt a tevékenységet és már csak a peték rakásával, a kolónia bővítésével foglalkozik.

Nagyon ügyes fészeképítők. Fészeképítő anyagukat fákból, nádból, papírokból nyerik, melyet nyálukkal ragasztanak össze. Gyorsan építkeznek, ha akadályba ütköznek, addig rágnak, míg utat nem találnak fészkük bővítésére.

Vigyázni kell velük fullánkjuk és mérgük is van, és nem szakad ki, mivel ők nem csípnek, hanem szúrnak, ellentétben a méhekkel, ezért többször is támadnak, növelve a veszélyhelyzetet. Allergiás reakciót is kiválthat akár egy csípés és súlyos következményekkel, akár hallállal is végződhet egy ilyen támadás. Nem szabad kapkodni, hadonászni, mert ez általában csak ront a helyzeten. Ha elszaporodtak, kérjük szakember segítségét.

darázsdarázsdarázs

Darázsirtás - ha nem most találkozott velük először...

Darázsirtás hatékonyan, rövid határidővel, Budapesten és környékén!

Webdesign, holnapkészítés: