S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Darázsfészek… Darázsirtás az alapoktól!

Amit a darázsfészekről tudni érdemes

A darazsak nem viaszból, hanem agyagból vagy papírszerű anyagból építik meg fészküket lárváik számára.
A papírkészítő darazsak a fát nyálukkal péppé rágcsálják, ez szilárdul aztán kemény, pergamenszerű anyaggá. Léteznek olyan darazsak, melyek szabálytalanul rendezik el a sejteket, mások függőlegesen, a nyílásokkal lefelé. A lárvák minden esetben papírbölcsőkbe ékelődnek. Apróra tépett rovarokkal táplálkoznak.
A darazsak a fészkeket többemeletesre építik, és minden egyes szint a felette lévőről függ lefelé.
A darázsfészek leggyakrabban faágak között lóg, vagy üregekben építik fel azt a darazsak. A darazsak egy része sejteket épít, másik része pedig az előzőekkel párhuzamosan haladva, a föld alatt egyre mélyebbre hatolva, építi a fészkekek.

Léteznek olyan darázsfészkek, amelyeknek lakói rajzáskor válnak szét. Más esetben egy vagy több királynő
új fészekalapításhoz keres helyet. Amint az első dolgozók kirepülnek, munkához látnak, és növényi rostokat gyűjtenek, majd péppé rágják azokat, és továbbépítik azt az egyszerű fészket, amelyet a kolóniát alapító királynő hozott létre.

Miért érdemes a fészeknél kezdeni a darázsirtást?

A darazsak elpusztítása mellett fontos, hogy távol is tartsuk őket, amit akkor érhetünk el a legnagyobb sikerrel, ha leromboljuk fészküket. Ilyenkor az el nem pusztult darazsak, amikor visszatérnek, és nem találják fészküket, hamar továbbállnak.
Az irtás során mindig csak a szükséges távolságra közelítsük meg a fészket, mivel a darazsak ilyenkor agresszívakká válhatnak! Minden esetben vegyük igénybe darázsirtó szakember segítségét!


Bővebben itt olvashat a darázsirtásról!

Webdesign, holnapkészítés: