S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Tudástár - Kullancs

Kullancsok - amit tudni érdemes

A kullancs egy élősködő, vérszívó állat, ami általában emlősökből táplálkozik. Élet során két vagy három gazdatestet támad meg. Csak a kifejlett állat képes a szaporodásra. Sajnos komoly betegségeket terjeszthetnek,
pl. Lyme kórt vagy vírusos agyhártyagyulladást
. Aki veszélyeztetett területen vagy közelében él érdemes szakember segítségét kérni.

Érdemes tudni, hogy a sünök segítik a kullancsok terjedését. A kullancs egyébként ellentétben a köztudattal nem a magas helyeket, maximum másfél méteres magasságban az aljnövényzetet, bokrokat, párás, árnyékos helyeket szeret.

A kullancs, amikor az emberre kerül, észrevétlenül helyet keres a táplálkozáshoz. Olyan helyet keres, ahol puha bőrt talál, pl. hajlatokban, így könnyebb a táplálékszerzése. Ha megtalálta a számára kedvező helyet, érzésteleníti a bőrt, sebet vág rajta, majd rögzíti magát, hogy szívásba kezdhessen. Szerencsére nem minden kullancs fertőzött és a vérszívás kezdeti szakaszában minimális esély van arra, hogy kórokozók kerüljenek szervezetünkbe.

Csak szakszerűen szabad eltávolítani a kullancsot a fertőzések elkerülése érdekében. Semmiképpen ne használjunk éles, hegyes tárgyakat.
Érdemes kullancs eltávolítására alkalmas csipeszt beszerezni gyógyszertárból. Ha eltávolította a kullancsot, érdemes fertőtleníteni a sebet. Orvos segítségét is lehet kérni, de nem feltétlenül szükséges.

kullancskullancskullancs

Kullancsirtás - ha nem most találkozott velük először...

Kullancsirtás hatékonyan, rövid határidővel, Budapesten és környékén!

Webdesign, holnapkészítés: