S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Tudástár - Egér

Egerek - amit tudni érdemes

Legtöbbször házi és erdei egérrel találkozhatunk hazánkban. Az egér, nagy valószínűséggel, lakóházaknál fordulhat elő. Általában 7-10 cm hosszúságúak, szürkés barnás feketés árnyalatú a szőrük, és testhosszuk nagyjából megegyezik farkuk méretével. Igen gyorsan szaporodnak, kb. másfél-két havonta képesek 8-10 utódot világra hozni a nőstények, amelyek kb. ugyanennyi idő után ivarérettek lesznek. Nappal általában rejtőzködnek. Inkább éjszaka és szürkületkor tevékenyek. Nagyon ügyesen másznak, jól futnak és tudnak úszni.
Kisebb közösségben élnek.

A házi egér nagyon jól alkalmazkodik az emberhez. Látása gyengének mondható, kifinomult szaglása azonban kárpótolja, melynek segítségével könnyen rátalál táplálékára vagy fajtársaira. Hallása is igen fejlett, az emberi fül számára hallhatatlan hangokat is érzékelik. Fejlett közösségben élnek, melyben szagról ismerik fel egymást. A betolakodókat elkergetik. Nehéz őket hagyományos csapdákkal elejteni. Nem halmoz fel készleteket ellentétben az erdei egérrel.

A patkányokhoz hasonlóan ürülékük, vizeletük veszélyes lehet az emberi egészségre, sőt a megrágott élelmiszerekben penész telepedhet meg. Ha csődöt mondanak a házilagos irtási módszerek, érdemes szakember segítségét kérni.

egéregéregér

Egérirtás - ha nem most találkozott velük először...

Egérirtás hatékonyan, rövid határidővel, Budapesten és környékén!

Webdesign, holnapkészítés: