S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Tudástár - Ágyi poloska

Ágyi poloskák - amit tudni érdemes

Az ágyi poloska melegebb éghajlatú lakott területeken világszerte előfordulhat. Egy kifejlett példány barna színű kb. 4-7 mm a testhossza. A hím és a nőstény nagyon hasonló, a nőstény nagyobb termetű.

Emberi vérrel táplálkozik, többször is csíp, míg megtalálja az ereket és szívásba kezd. Sokkal rosszabb tüneteket okoznak csípései, mint például
a szúnyognak. Táplálkozás előtt vékonyak, rombusz formájúak, míg utána megdagadnak és színük is megváltozik a vörös irányába a sok vér miatt.
Ha jóllakott akár hónapokig is kibírja vér nélkül. Rejtőzködő életmódot folytat, éjjel táplálkozik nappal rések, repedések konnektorok varrások, függönyök, polcok környékén találjuk meg elbújva, fekhelyünkhöz, azaz hozzánk közel.

Általában emberi közreműködés által jutnak be lakókörnyezetünkbe. Vigyázni kell utazás során a panziókban, hotelekben, ott is gyakran előfordulnak és onnét könnyen hazavihetőek. A régiségek, antik bútorok, képek is veszélyforrások lehetnek, de bármilyen használt bútor is. Előfordulhat társasházaknál, hogy a szomszéd ajándékoz meg minket velük.

Általában 1-2 évig élnek és gyorsan, folyamatosan szaporodnak petékkel. A peték kicsik és fehérek, babszem alakúak, pár mm-esek. A peték megfelelő körülmények között akár 4-5 nap alatt kikelnek. Sajnos mire kiderül, hogy ágyi poloskával van dolgunk, addigra már több egyed is veszélyezteti nyugalmunkat. Figyelni kell az ismétlődő csípésekre, vérfoltokra az ágyneműnkön, fekete alvadt vér nyomaira és a fehér kis petékre, esetleg vedlésekre. Ha ezek közül bármelyiket észleljük érdemes szakembert hívni mert házilagos irtása nem biztos hogy eredményes lesz, sőt.

ágyi poloskaágyi poloskaágyi poloska

Ágyi poloska irtás - ha nem most találkozott velük először...

Ágyi poloska irtás hatékonyan, rövid határidővel, Budapesten és környékén!

Webdesign, holnapkészítés: