S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Tudástár - Bolha

Bolhák - amit tudni érdemes

A bolhák általában 1-2 mm nagyságúak, sötétbarna vagy fekete színűek és nincs szárnyuk, viszont hátsó ugrólábukkal akár egy méterre is felugranak, ami testméretükhöz képest hatalmas teljesítmény. Szájszerveik vérszívásra és szúrásra alkalmasak. A kifejlett bolhák vért szívnak táplálékként.

Petékkel szaporodik, melyek szürkésfehérek, kb. 0,5 mm nagyságúak.
Lárvái lábatlanok, nem szívnak vért, szerves törmelékkel táplálkoznak rágó szájszervükkel. Akár több évig is életben maradhatnak. Az ágyi poloskákhoz hasonlóan jól tűrik az éhezést, de ha tehetik akár minden nap vért szívnak.

Elterjedtebb fajaik az emberbolha, kutyabolha és a macskabolha melyek közül utóbbi kettővel sűrűbben találkozhatunk. Mivel ezek nem vetik meg az emberi vért, csípésükkel betegségeket is terjeszthetnek vagy allergiás reakciót válthatnak ki. Egyes fajaik akár pestist, galandférgeket, macskakarmolásos betegséget is terjeszthetnek.

bolhabolhabolha

Bolhairtás - ha nem most találkozott velük először...

Bolhairtás hatékonyan, rövid határidővel, Budapesten és környékén!

Webdesign, holnapkészítés: