S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Kutyabolha, macskabolha emberen

Saját házi kedvencünk fertőz meg minket? Igen, lehet. A kutya és macska bolhája is képes szívni emberek vérét. Óvjuk tehát háziállatainkat, és mi is biztonságban leszünk! Vegyük komolyan a bolhairtást!

A bolhásság tünetei:

Amikor sokat vakaródzik állatunk, nyugtalanul fészkelődik, már elkezdhetünk gyanakodni, hogy bolhás.
Ha elég figyelmesek is vagyunk, megláthatjuk az állat bőrén a bolhákat vagy a bolhaürüléket. A bolhaürülék fekete színű, igen apró, ugyanakkor szabad szemmel jól látható, nedves vattához érintve pirosan elszínezi azt
a kioldódó vértől.

Árulkodó jel lehet az egyre gyakoribb allergiás bőrgyulladás is. A bolhanyálban lévő fehérje vérszíváskor bejut
az állatba és allergiás reakciót vált ki a szervezetben. Kutyákban legtöbbször a farok-tőnél és a hát-ágyéki részen található meg ez a nedvedző bőrgyulladás.

A bolhák az emberre is veszélyt jelentenek. A kutya és a macska bolhája az emberen is képes vért szívni
és ez által különböző fertőző betegségeket terjeszteni.

A bolhák elleni védekezés:

Az állatokon csak a kifejlett bolhákat találunk, a bolhapeték a környezetben vannak. A bolhapeték megfelelő körülmények között nagyon rövid időn belül képesek kifejlődni. Emiatt nagyon nehéz megszabadulni a bolháktól! Bolhákkal szinte egész évben találkozhatunk, de főszezonjuk tavasztól őszig, elsősorban a nyári meleg hónapokban van. Ebben az időszakokban tanácsos valamilyen tartós hatású készítménnyel kezelni az állatokat. A bolhák elleni védekezés alapja, hogy az együtt tartott valamennyi állatot és a környezetet egyidejűleg kezelni kell. Többféle módszer létezik az állatok kezelésére. Léteznek spray-k, nyakörvek, porzószerek, fürdető szerek, és tabletták is.

Amennyiben a környezet nagyon fertőzött vegyük igénybe rovarirtó szakember segítségét!


Bővebben itt olvashat a bolhairtásról!

Webdesign, holnapkészítés: