S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Bolhairtás – emberbolha, kutyabolha, macskabolha

A legfontosabb azt tudnunk a bolhákkal kapcsolatban, hogy mindegy milyen bolhával van dolgunk, az veszélyes lehet ránk nézve. A kutyabolha és a macskabolha is képes emberi vért szívni! Ember közelében is szaporodnak. A meleg és a magas páratartalom kedvez a bolháknak. Ha bolhákat észlelünk, lehetőség szerint azonnal kezdjük meg a bolhairtást, de ha biztosra akarunk menni, hívjunk szakembert!
Pár dolog, amit érdemes tudni a bolhákról és a bolhairtásról:

Bolhairtás permetezéssel, a leghatékonyabb módszer

Az egész padlófelületet és a falakat is kezelni kell megközelítőleg egy méteres magasságig. Fontos a hatékonyság érdekében, hogy megtisztított felületekre tudják a rovarirtó szakemberek felvinni a rovarirtó szert, és a lehető legtöbb helyre képesek legyenek eljuttatni azt, így a bolhairtást megelőzően annyira pakoljunk össze, amennyire csak lehet. Természetesen a nagyon zsúfolt lakások és helyiségek esetében - ahol a permetezés nem hozza meg a kívánt eredményt - is van megoldás. Ezekben az esetekben hidegködképzés lehet a megoldás.

Bolhairtás különböző helyeken

A bolhák leggyakrabban beltéren fordulnak elő. Kültéren is előfordulhatnak természetesen, de ahhoz tartósan száraz időnek kell lennie, a lárvák egyébként nem tudnak kifejlődni. Szobákban, házakban - amennyiben azok gyakran takarítva vannak - sokkal kisebb az esélye, hogy bolhákkal találkozunk. A porszívózás, felmosás, önmagában a takarítás pusztítja a bolhákat és a lárvákat is. Bolhákat nagyobb eséllyel fogunk találni padláson, pincében, fáskamrában, olyan helyeken, ahol nem takarítunk.

Bolhairtás házilag

A biztos hatás érdekében érdemes rovarirtó szakemberekkel végeztetni a bolhairtást, de azért léteznek praktikák is, melyekkel megvalósítható a bolhairtás házilag. Érdemes megpróbálkoznunk sót szórni a szőnyegre este, majd másnap háromszor-négyszer porszívózzuk azt fel. Mosogatószeres vízzel teli tállal is érdemes próbálkozni. A bolhák úsznak, de a mosogatószer megöli őket. Mivel a bolhákat vonzza a fény, azzal érdemes odacsalogatni őket.


Bővebben itt olvashat a bolhairtásról!

Webdesign, holnapkészítés: