S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Darázsirtás nélkül – a darázscsípés

Ahol nem irtják a darazsakat

Természetesen bárhol számíthatunk darazsak megjelenésére, de nagyobb az esélye előfordulásuknak például virágos réteken, és a szabadban, ahol nincsen darázsirtás. Ha édes dolgot viszünk magunkkal, akár üdítőt, akár süteményt, az vonzhatja hozzánk a darazsakat, ezzel is növelve a csípés veszélyét!

Darázscsípés

Először szúró, éles fájdalmat fogunk érezni, melyet kicsit később viszketés és vörösödés követ, amit a hisztamin és fehérje tartalmú méreg okoz. Csípés után szedjük ki a darázs fullánkját, vagy körmünkkel vagy bármi arra alkalmasnak látszó eszköz segítségével. A darázscsípés felületét tisztítsuk meg, ha mód van rá, szappanos vízzel. Hideg borogatással csökkenthető a duzzanat és a fájdalom is.

Darázscsípéssel menjünk orvoshoz...

... ha a darázscsípés helye durván bevörösödik, megduzzad, vagy esetlegesen gennyesedik, elfertőződik. Allergiás reakció esetén is azonnal forduljuk orvoshoz, de akár mentőt is indokolt lehet hívni (légszomj, mellkasi fájdalom, a test duzzanata, zihálás esetén)!

Darázsirtás – hogy ne csípjen meg!

Az említett veszélyek miatt lakott területen fontos a darazsak irtása. A darázsirtást ajánlott rovarirtó szakemberrel végeztetni, hiszen az irtás során a darazsak "feldühödhetnek", és még veszélyesebbé válhatnak. Továbbá azt se felejtsük el, hogy amikor már darázsirtásra gondolunk, nem csak pár darázzsal állunk valószínűleg szemben. A darazsak tömegben a legveszélyesebbek. Csípésük akár halálos is lehet.


Bővebben itt olvashat a darázsirtásról!

Webdesign, holnapkészítés: