S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Darázsirtás télen

Télen a darazsak elpusztulnak, de a már megtermékenyített nőstények képesek ilyenkor is életben maradni. Természetesen ez csak akkor igaz, ha megfelelő rejtekhelyet találnak maguknak, ahol el tudnak bújni a hideg elől. Ez a rejtekhely legtöbbször a fészek közvetlen közelében lelhető fel.
De vajon biztonságos-e a darázsirtás télen?

A darázsfészek nyáron

Mint az ismeretes, a darazsak nem viaszból, hanem leginkább agyagból építik meg fészküket, melyet jól el is rejtenek, akár padlásokon, akár üregekben, más helyeken. A darazsak a fészkeket többemeletesre építik, és minden egyes szint a felette lévőről függ lefelé.
Ezekben a fészkekben folyamatosan dolgoznak a darazsak nyáron, ilyenkor nagyon veszélyes irtással próbálkozni, vagy akár csak megközelíteni is a darázsfészket.

A darázsfészek télen

De mi a helyzet télen? Ha megúsztuk a nyarat komolyabb darázstámadás nélkül, akkor vajon télen fájdalommentesen meg tudunk-e szabadulni a veszélyforrástól? A válasz nem egyértelműen "igen"!
Bár a darazsak nagy része télen elpusztul, ilyenkor is találni a fészekben mozgóképes példányokat, akik lehet, hogy repülni már nem tudnak, de még szúrhatnak, tehát ilyenkor is csak óvatosan az irtással!
-10°C, -15°C fok környékén mondhatjuk teljes bizonyossággal, hogy elpusztulnak a darazsak. Azonban, ha a fészket sikerült is lerombolni, ne felejtkezzünk meg a megtermékenyített nőstényekről, akik nem a fészekben húzzák meg magukat télire. Keressünk a fészek közvetlen környezetében réseket, repedéseket, nézzük át a szigetelőanyagokat, itt szeretnek megbújni a nőstény darazsak.
Ezek irtása mindig veszélyes feladat, bízzuk a munkát mindig rovarirtó szakemberre!


Bővebben itt olvashat a darázsirtásról!

Webdesign, holnapkészítés: