S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
Hétfőtől Péntekig, 8-16-ig

Kérjen visszahívást!

  Ellenőrző kód!

Csótány vagy svábbogár?

A csótány és a svábbogár egy és ugyanaz. Magyarországon 3 faja található meg a csótányoknak,
a német csótány, a konyhai csótány, és az amerikai csótány. Erősen lapított testük miatt akármilyen szűk helyre, hézagba, repedésbe képesek behúzódni. A csótányok tapadó-lebenyek segítségével akár a függőleges falon is képesek felmászni, ennek is köszönhető, hogy bárhol találkozhatunk velük lakásunkon belül.

Hol fordul elő a csótány?

A meleg, nyirkos, vizes helyeket szeretik igazán a csótányok, különösen kedvező számukra a kereskedelmi egységek, a kórházak, és panel lakótelepek lakásai, valamint az élelmiszeripari, vendéglátó-ipari egységek. Lakásokban a vizes blokkok környékén fordulnak elő, a szobában szinte sohasem. Az emeletes lakóházakban a szemétledobó környékén, valamint a pincékben találkozhatunk csótányokkal leginkább.

Hogyan terjed a csótány?

A csótányok passzív úton terjednek. Ez azt jelenti, hogy legtöbbször mi magunk visszük be lakásunkba, házunkba a csótányokat, vagy petéiket. A panel építésű, több emeletes lakóházakban pedig a csővezetékek mentén, függőleges irányban másznak át a csótányok egyik lakásból a másikba.

Hogy találjuk meg a csótányokat?

Nem könnyű felderíteni hollétüket, hiszen rejtőzködő életmódjuk miatt elég ritkán látjuk őket.
Ha volt már "szerencsénk" csótánnyal találkozni, az többnyire éjszaka történt, amikor a vizes blokkban felkapcsoltuk a villanyt, ekkor a csótány őrült rohanásba kezdett, hogy elbújjon előlünk. Természetesen nappal is előfordulhatnak. Azonban az biztos, hogy a vizes blokkok környékén találjuk meg őket.

A csótányok betegséget terjesztenek?

A csótányok fertőző betegségeket, főleg gyomor-bélrendszeri megbetegedést kiváltó mikroorganizmusokat terjesztenek. A lakásokban azonban - ha a fertőzöttség mértéke nem szélsőséges - a csótányok fertőző betegségterjesztő szerepe minimális.

Csótányirtás

Írtunk már házi praktikákról, amivel ki lehet irtani a csótányokat. Lehet próbálkozni bórsavval, uborkával, cukorral, citrommal, WD-40-el, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek inkább távoltartásra,
vagy egy-egy példány elpusztítására alkalmasak, hosszú távú eredmény eléréséhez, végleges csótányirtáshoz ajánlott rovarirtó szakembert hívni, megérti az árát!


Nem akar bajlódni a csótányokkal? Akkor... csótányirtás!

Webdesign, holnapkészítés: