S.O.S. Rovarirtó Kft. - rovarirtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, ágyi poloskairtás, hangyairtás, kullancsirtás, patkányirtás, egérirtás, gyomirtás
Rovarirtás akció, kedvezmények!
(061) 342 7337
(0670) 607 7088
(0670) 611 3070

Kérjen visszahívást!

Kutyabolha, macskabolha emberen

Saját házi kedvencünk fertőz meg minket? Igen, lehet. A kutya és macska bolhája is képes szívni emberek vérét. Óvjuk tehát háziállatainkat, és mi is biztonságban leszünk! Vegyük komolyan a bolhairtást!

A bolhásság tünetei:

Amikor sokat vakaródzik állatunk, nyugtalanul fészkelődik, már elkezdhetünk gyanakodni, hogy bolhás.
Ha elég figyelmesek is vagyunk, megláthatjuk az állat bőrén a bolhákat vagy a bolhaürüléket. A bolhaürülék fekete színű, igen apró, ugyanakkor szabad szemmel jól látható, nedves vattához érintve pirosan elszínezi azt
a kioldódó vértől.

Árulkodó jel lehet az egyre gyakoribb allergiás bőrgyulladás is. A bolhanyálban lévő fehérje vérszíváskor bejut
az állatba és allergiás reakciót vált ki a szervezetben. Kutyákban legtöbbször a farok-tőnél és a hát-ágyéki részen található meg ez a nedvedző bőrgyulladás.

A bolhák az emberre is veszélyt jelentenek. A kutya és a macska bolhája az emberen is képes vért szívni
és ez által különböző fertőző betegségeket terjeszteni.

A bolhák elleni védekezés:

Az állatokon csak a kifejlett bolhákat találunk, a bolhapeték a környezetben vannak. A bolhapeték megfelelő körülmények között nagyon rövid időn belül képesek kifejlődni. Emiatt nagyon nehéz megszabadulni a bolháktól! Bolhákkal szinte egész évben találkozhatunk, de főszezonjuk tavasztól őszig, elsősorban a nyári meleg hónapokban van. Ebben az időszakokban tanácsos valamilyen tartós hatású készítménnyel kezelni az állatokat. A bolhák elleni védekezés alapja, hogy az együtt tartott valamennyi állatot és a környezetet egyidejűleg kezelni kell. Többféle módszer létezik az állatok kezelésére. Léteznek spray-k, nyakörvek, porzószerek, fürdető szerek, és tabletták is.

Amennyiben a környezet nagyon fertőzött vegyük igénybe rovarirtó szakember segítségét!


Bővebben itt olvashat a bolhairtásról!

Webdesign, holnapkészítés: